CSO Express

Ziggo Televisie

Wat doet Ziggo?

Abonnee Overname Punt (AOP)In iedere woning met kabelaansluiting komt er in de woonkamer of meterkast een coax kabel binnen. Aan deze kabel zit een zogenaamd Abonnee Overname Punt (AOP). De werking van alles wat daarna aangesloten wordt op dit AOP zoals de bekabeling, splitter, versterker, wandcontactdoos, televisie, enz, valt onder de verantwoordelijkheid van de klant. Hiervoor bent u dus zelf verantwoordelijk en niet uw provider ZIGGO.

Wat is de oorzaak van een tv storing?

Er zijn op hoofdlijnen 3 oorzaken te benoemen waardoor digitale televisie kan storen en een slecht beeld laten zien.

 1. Er is een storing vanuit de provider die het signaal niet goed doorgeeft. Het gevolg hiervan is het niet goed functioneren van televisie en andere diensten zoals internet. Het kan voorkomen dat er schade is ontstaan aan de kabel naar de woning of verder in het netwerk.

  Dit kunt u zelf controleren door ook te informeren bij de buren of deze dezelfde problemen hebben of de website van uw provider te bekijken (onder meldingen storingen).

 2. SplitterIndien u meerdere apparaten wilt aansluiten, kunt u gebruik maken van een zogenaamde splitter. Deze splitters halen echter een gedeelte van de signaalsterkte af en verdelen het signaal naar de verschillende apparaten. Door teveel te splitten kan het overgebleven signaal te zwak worden waardoor de apparaten niet goed meer functioneren. Bij analoge televisie ontstaat ruis en bij digitale televisie storing in de vorm van blokkend beeld en signaal verlies.

  Kabelsignaal versterkerOm dit probleem op te lossen kan er een versterker geplaatst worden. Niet iedere versterker is geschikt voor digitale televisie. In het bijzonder bij digitale televisie is het van groot belang dat het signaal zonder fouten bij de apparatuur aankomt. Ook dient de versterker "retour geschikt" te zijn als u gebruikt maakt van een oudere Cisco mediabox en graag van alle on-demand content gebruik maakt zoals films bestellen en uitzending gemist.

 3. Onvoldoende afgeschermde materialen zoals plastic 'bouwmarkt' connectoren en kabeltjes zijn vaak de grote spelbreker. Digitaal signaal plastic kabel connectordient met zo min mogelijk storingen van buitenaf bij de apparatuur aan te komen. Vaak is het signaal van de 4G telefoon netwerken de oorzaak van storend beeld op uw televisie.

  Door kabels en connectoren toe te passen met afdoende afscherming voor storende signalen van buitenaf kan dit worden voorkomen.

Overgestapt van ADSL naar Kabel

utp kabel niet bruikbaar voor digitale televisieAls u overgestapt bent van een (ADSL)provider die het signaal leverde via het telefoonnetwerk, kan het voorkomen dat uw nog zogenaamde UTP (netwerk) kabels in uw woning heeft liggen. Uw binnenhuisbekabeling is in dat geval niet geschikt voor het signaal van een kabelmaatschappij en zal moeten worden vernieuwd.

Wij helpen u graag
CSO maakt uw televieie en internet weer tip top in orde
 • Slecht televisiebeeld?
 • Televisie instellen op de nieuwe kanaalindeling?
 • Kabels leggen of vervangen?
 • Televisie versterker of splitter installeren?
 • Wifi modem installeren en/of instellen?
 • Onderhoud / reparatie aan uw computer?
 • Nieuwe computer op maat?

Laat CSO Express u helpen en neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen ...

 
CSO Express nl
Loek Schermer
Zoetermeer
tel : 06 2476 3230
email : CSO Express nl
kvk : 27349465
realisatie & hosting Aczents internet